Dünya Bankası Nedir? Dünya Bankası sık sık haberlerde ortaya çıkıyor, ancak çoğu insan bu etkili organizasyon hakkında pek bir şey bilmiyor. Devlet bağları, ancak şirket benzeri bir organizasyon veya küresel erişim ile Dünya Bankası, dünyadaki diğer hiçbir kuruluşa benzemiyor. İşte Dünya Bankası hakkında merak edilen başlıca sorular.
Dünya Bankası Nedir?
1944’te kurulan Dünya Bankası; geleneksel bir banka değil, gelişmekte olan ülkelere finansal veya teknik yardım sağlayan bir kaynaktır. Dünya Bankası; İkinci Dünya Savaşı; sonrası yeniden yapılanmaya yardımcı olmak için kuruldu; ancak hedef, fazla mesaiyi daha genel bir yoksulluğu azaltma odağına kaydırdı. Bankanın hedefi, yoksulluğu azaltmak veya dünya çapında uluslararası kalkınma çabalarına yardımcı olmaktır.
Dünya Bankası’nın merkezi Washington, D.C.’dedir veya iki kuruluşunda dünya çapında yaklaşık 10.000 çalışana sahiptir; Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (IBRD) ve Uluslararası Kalkınma Derneği (IDA).
Dünya Bankası Hakkında Neler Bilmeliyiz?
Dünya Bankası; Birleşmiş Milletler sisteminin bir parçasıdır ve 120’den fazla küresel ofisinde dünyanın dört bir yanından çalışanlara ve liderlere sahiptir. Şu anki başkan, 189 üye ülkenin kooperatifini beş yıllık bir dönem için denetleyen Dr. Jim Yong Kim’dir. Her ülke bir hissedar olarak görülür ve üye ülkeler, tipik olarak üye ülkelerin maliye veya kalkınma bakanlarından oluşan bir Guvernörler Kurulu tarafından temsil edilir. Yerinde, günlük liderlik, valiler tarafından yetkilendirilen 25 icra müdürü tarafından gerçekleştirilir.
En büyük beş hissedarın her biri bir icra müdürü atarken; diğer pozisyonları geri kalan üye ülkelerden seçilmiş direktörler doldurulmaktadır. Bu 25 yönetici direktör, bankanın Yönetim Kurulunu oluşturmaktadır. Bankanın gidişatını belirlemek için haftada birkaç kez toplanmaktadır. Diğer yönetim pozisyonları, çeşitli ülkelerden işe alınan çalışanlar tarafından doldurulur.
Bu Ne İşe Yarıyor?
Basitçe ifade etmek gerekirse, bankanın genel hedefi yoksulluğu ortadan kaldırmaktır. 2030 yılına kadar ulaşmayı umduğu, amacının ve eylemlerinin çoğunu yönlendiren iki ana hedef belirledi; (1) günde 1,90 dolardan az parayla yaşayan insanların yüzdesini dünya çapında% 3 veya daha aza indirerek aşırı yoksulluğu sona erdirmek. (2) dünyadaki her ülkenin en alt% 40’lık kesimi için gelir artışını teşvik ederek paylaşılan refahı teşvik etmek. Banka; yerel halka güç veren ve onlara yoksulluktan kurtulmaları ve ülkelerini kalıcı bir şekilde değiştirmeleri için ihtiyaç duydukları araçları sağlayan sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemektedir.
Bu hedeflere ulaşmak için, bankanın düşük faizli krediler; sıfır ila düşük faizli krediler ve eğitim, sağlık, altyapı, tarım gibi şeyleri destekleyen kalkınma ülkelerine hibeler dahil olmak üzere yüksek yoksulluk bölgelerine sunduğu çeşitli programları vardır. ve daha fazlası. Banka, yerel yönetimler, ticari bankalar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve genellikle projeleri ortak finanse eden özel kuruluşlar dahil olmak üzere çeşitli ülke içi kuruluşlar aracılığıyla çalışmaktadır.
Dünya Bankası ayrıca, uluslararası kalkınmayla ilgili konular hakkında dünya çapında konferanslara katılarak ve bu konferanslara sponsorluk yaparak; eğitim ve finans bilgisini yaymak için büyük bir itkiye sahiptir. Ayrıca, kuruluşların en iyi bilgiye sahip olmasını ve gelişmekte olan ülke yatırımlarının akıllıca olmasını sağlamak için küresel ekonomide çeşitli uygulanabilir konuları araştırır.
Sonuçlar Nelerdir?
Dünya Bankası, kanıtlanan sonuçlara büyük bir odaklanmıştır. Raporlama veya çizelgeleme ilerlemesinde diğer birçok kar amacı gütmeyen veya çok taraflı kuruluşa örnek teşkil etmektedir. Yılda iki kez, Dünya Bankası, eylemlerini ve sonuçlarını kendi amaç ve hedeflerine karşı koymak için bir kurumsal puan kartı yayınlar.
Sayılar veya hikayelerle anlatılabilecek bir dizi Dünya Bankası başarı öyküsü vardır. 2011’den 2012’ye kadar, dünya genelinde günde 1,90 dolardan; daha az parayla yaşayan insanların yüzdesi% 14,2’den% 12,8’e düştü ve düşmeye devam ediyor. (aşırı yoksulluk için uluslararası sınır). 2013 yılında, 4 milyondan az çiftçiye; Dünya Bankası; kuruluşları tarafından yardım edildi, ancak bu sayı 2015 yılında 16,7 milyon çiftçiye yükselmiştir. Bu güçlü programların yaygın bir şekilde büyüdüğünü göstermektedir.
Dünya Bankası’nın çabaları nedeniyle yeni veya iyileştirilmiş elektrik sağlayan insan sayısı; 2013’te 32 milyondan 2015’te 75 milyona yükselmiştir. En son ilerleme raporuna göre, kullanan çiftçi sayısında son birkaç yılda gözle görülen iyileşmeler sağlanmıştır. Gelişmiş tarım teknolojisi, iyileştirilen kilometrelerce yol, yeterli sanitasyon tesislerine erişimi olan insan sayısı; temel sağlık veya beslenme hizmetlerini alan insan sayısı ve çok daha fazlasını sunmaktadır. Banka; ayrıca, sürdürülebilir hedeflere ulaşma ve yerel halkı anlamlı bir şekilde meşgul etme; ile ilgili olarak dünyanın dört bir yanındaki ortak kuruluşlarından olumlu geri bildirimlerin çoğunluğunu almaktadır.
Özetle Dünya Bankası Nedir?
Dünya Bankası mükemmel bir organizasyon değildir. Kamu mali; yönetimi güçlendirilmiş ülkelerin sayısı ve bir projenin başlangıcı ile projenin başlangıcı arasındaki süre; daha az başarı gören veya sayıların yanlış yönde ilerlediği bazı alanlar olmuştur. ilk ödeme; Ancak ilerleme kayıtlarını kamuya açıklayarak banka, şeffaflığa ve sürekli iyileştirmeye olan bağlılığını sergiliyor.
Dünya Bankası; dünya çapında gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak gelişen benzersiz bir organizasyondur. Etkisi, tarım, eğitim; kamu yönetimi ve çok daha fazlası dahil olmak üzere dünya çapında birçok endüstri aracılığıyla hissedilmektedir. Organizasyonu takip etmek; gelişmekte olan dünyanın ve ekonominin durumu hakkında size daha iyi bir fikir verebilmektedir.
Dünya bankasının da arkasında kesin illuminati vardır.
fed ile alakasız bir şey o zaman dünya bankası.
İlginç ve oldukça bilgilendirici bir yazı forex hakkında öğreneceğimiz çok şey var. Dünya bankası tam anlamı ile kimler tarafından kontrol edilmektedir?
Dünya bankası kapitalizmin insan oğluna bir dayatmasıdır.